Skip to main content
Teksti: Rosa Nenonen

 

Uusi vuosi on lupausten kulta-aikaa. Monet miettivät tälläkin hetkellä: “Mikä on minun lupaukseni vuodelle 2021?” En haluaisi latistaa jo tässä vaiheessa, mutta todennäköisyys, että tulet saavuttamaan lupauksesi, on heikko, lähes mitätön.

Uudenvuodenlupausten pitäminen on vaikeaa – lähes mahdotonta, jos emme ole miettineet asiaa pintaa syvemmältä. Voimme päästä alkuun pelkällä tahdonvoimalla, mutta tahdonvoima hiipuu matkan varrella. Ennen kuin luot tavoitteita mieti, mitä oikein haluat ja miksi. Oleellinen kysymys on miksi.

Kun tiedät, miksi tavoite on sinulle tärkeä, saavutat tavoitteesi todennäköisemmin – tutkitusti!

Pidä myös mielessäsi, että mikään saavutus ei lopulta tee sinusta juurikaan sen onnellisempaa kuin olet nyt. Psykologian professori Dan Gilbert on osoittanut, että olemme surkeita ennustamaan, mikä tekee tai ei tee meistä onnellista. Ei ole mitään järkeä huhkia ja raataa vuodesta toiseen odottaen täyttymystä, jota ei koskaan tule. Lopulta totumme ihan kaikkeen, jopa niihin ruusuisimpiin unelmiin.

Älä ymmärrä minua väärin. Tavoitteet ja päämäärät ovat yhteydessä hyvinvointiin ja onnellisuuteen, mutta jos huomaat tekeväsi jotain pelkän tavoiteen saavuttamisen vuoksi kannattaa tavoitetta miettiä vielä kertaalleen. Litteämpi vatsa tai pulleampi pankkitili ei tule tekemään sinusta yhtään sen onnellisempaa kuin olet nyt. On löydettävä syy tekemiselle.

Mitä jos tänä vuonna et asettaisikaan itsellesi uusia tavoitteita (ellet sitten ole pohtinut asiaa läpikotaisin) vaan lähtisit miettimään sitä, mikä tekee elämästäsi hyvää ja merkityksellistä: Mitkä asiat tekevät sinusta onnellisen ja antavat sinulle energiaa? Mitä haluat elämääsi lisää, mistä olet puolestasi valmis luopumaan?

Kysymykset ovat isoja. Sinun voi olla vaikea löytää vastauksia niihin yksinään. Sen takia olen luonut Merkityksellisen työn kaava -verkkovalmennuksen, jossa paneudutaan siihen, miten voit toteuttaa itseäsi ja elää täyttä elämää.

Verkkovalmennus alkaa 1.2.2021. Valmennus on ennakkomyynnissä tämän vuoden loppuun saakka hintaan 115€ (normaali hinta 185€), jonka jälkeen hinta nousee. Lue verkkovalmennuksesta lisää tästä.

Älä siis odota, että uudenvuodenlupausten saavuttaminen tekisi sinusta onnellisen, vaan lähde kanssani ravistelevalle matkalle löytämään lisää merkityksellisyyttä ja mielekkyyttä elämääsi vuonna 2021!