Pilots syntyi halusta luoda parempaa elämää.

Jos kerran on tutkittua tietoa sekä mielemme meille asettamista rajoitteista ja toisaalta keinoista ylittää ne, miksi emme jakaisi sitä?

Vuonna 2012 Rosa Nenonen löysi itsensä tilanteesta, ettei hän tiennyt minne elämällään suunnata. Lukion jälkeen vain välivuodeksi ajateltu työ oli kuljettanut hänet Rovaniemeltä ulkomaille ja muuttunut viidentoista vuoden määrätietoiseksi uraksi. Enää se ei kuitenkaan tuonut täyttymystä. Rosan oli lähdettävä ravistelemaan omia käsityksiään: mikä tuo elämään mielekkyyden ja merkityksen? 

Suunnanmuutos vei Rosan opiskelemaan positiivista psykologiaa New Yorkiin (Certificate in Positive Psychology, The Flourishing Center, 2014). Tieteenalan voimavarakeskeisellä ja ihmisen hyvinvointia korostavalla otteella oli perustavanlaatuinen vaikutus. Positiivinen psykologia tähtää siihen, että yhä useampi ei vain selviytyisi päivästä toiseen, vaan voisi elää onnellista ja täyttä elämää. Sama ydinajatus loi myöhemmin pohjan myös Pilotsin toiminnalle. 

– Positiivisen psykologian opintojen myötä ajatteluni muuttui täysin. Minulle alkoi avautua se, mitä me ihmiset tarvitsemme voidaksemme hyvin. Aloin nähdä itseni ja koko elämäni ihan eri valossa. Löysin uusia puolia ja vahvuuksia, joita en tiennyt itsessäni edes olevan. Tuli tunne, etten ollut ainoa, joka rajoittaa itseään ja elää pienempää elämää kuin mikä olisi mahdollista. Halusin jakaa näitä oivalluksia myös muille. Syntyi Pilots, hyvän elämän akatemia. 

Missiomme on popularisoida ja jakaa tutkittua tietoa, jotta jokainen voisi löytää itsestään kyvyt luoda antoisaa, merkityksellistä ja täyttä elämää. Sellaista, jota kutsua hyväksi elämäksi. 

Jokaisella meillä on enemmän annettavaa kuin uskommekaan. Me Pilotsilla emme väitä, että onnellisuus on kiinni pelkästä asenteesta. Lähtökohdista huolimatta voimme vaikuttaa omaan hyvinvointiimme ja onnellisuuteemme merkittävästi. Haluamme työskennellä sen eteen, että yhä useampi meistä tunnistaisi omat vahvuutensa ja merkityksellisiksi kokemansa asiat – ja nousisi siivilleen.

We know you can fly. 

*Pilotsin positiiviseen psykologiaan nojaava, voimavarakeskeinen valmennus ei korvaa terapeuttista työskentelyä. Jos sinulla on mielenterveyden haasteita, suosittelemme niihin erikoistunutta ammattilaista.