Skip to main content
Pilots People -juttusarjassamme Hanna Toivakka jakaa ajatuksiaan mukavuusalueelta poistumisesta ja itseluottamuksen kasvattamisesta. Hanna on toinen virtuaalisia hyvinvointipalveluja tarjoavan VIRTA Well-beingin perustajista.
Mikä saa sinut uskaltamaan, kun pelottaa?
Muistan, että olen ihan pienestä lapsesta asti ajatellut, että kadun mieluummin niitä asioita mitä olen tehnyt, kuin niitä mitä on jäänyt tekemättä. Olen ollut ujo nuori tyttö, mutta silti tehnyt aina asioita jotka ovat vieneet pois mukavuusalueelta. Se on kasvattanut rohkeutta, luonut uskoa itseen ja ymmärrystä siitä, että myös epäonnistumiset ovat lopulta onnistumisia. Toivon täyttäväni oman potentiaalini ja pystyväni antamaan kaiken sen mitä minulla on annettavaa tämän elämän aikana. Ajatus siitä, että monet asiat jotka pelottavat ovat minua suurempia, motivoi ja antaa uskallusta.
Minkälaisessa hetkessä olet ylittänyt itsesi ja ollut ylpeä itsestäsi?
Startup-yrittäjyydessä näitä hetkiä on ollut monia, mutta ensimmäisenä tuli mieleen viime vuosi, kun kaksi viikkoa yhtiökumppanini äitiysloman alettua iski maailmanlaajuinen pandemia ja kaikki palvelumme olivatkin yhtäkkiä käyttökelvottomia. Muistan tunteneeni vahvasti, että tämä on se hetki jolloin saan ottaa kaikki oppini ja kasvattamani itseluottamuksen käyttöön. Loin vuoden 2020 aikana 4 uutta digitaalista palvelua, jotka tulevat olemaan yritystoimintamme kasvun kannalta ratkaisevia myös maailmantilanteen rauhoittuessa. Opin myös delegoimisesta ja esimiehen roolista huikean paljon mikä on ollut entiselle perfektionistille ja “jaksajalle” aikaisemmin haastavaa.
Mitä sinulle tarkoittaa ”hyvä elämä”?
Hyvä elämä on minulle yhtä kuin autenttinen, oman näköinen elämä – se muuttuu ja kehittyy, joskus jopa päivittäin. Muutamia vuosia sitten se näytti itselleni seikkailulta, matkustamiselta ja rajojeni kokeilulta. Tällä hetkellä se on läsnäolevaa, pienistä hetkistä, liikkeestä, luonnosta ja läheisistä nauttivaa arkea sekä työtä, joka tuntuu omalta ja tulee sydämestä.
Minkälaisessa hetkessä olet omimmillasi?
Kun saan ideoida, luoda ja innostua. Rakastan keksiä uutta ja parasta vielä jos se on jotain sellaista joka on merkityksellistä myös muille.