Skip to main content

Pilots People -juttusarjassamme on tänään vuorossa Ida Hanhiniemi.

Ida on inspiroiva esimerkki siitä, miten seurata omia arvojaan ja toteuttaa samalla itseä kutsuvia asioita. Hän on jo vuosia auttanut vastuullisia brändejä viestinnässä ja markkinoinnissa niin oman bloginsa kuin myös aiemmin päivätyönsä parissa pr-toimistossa.

Nyt hän on hypännyt täysipäiväiseksi yrittäjäksi keskellä epävarmaa pandemia-aikaa, mikä kertoo naisen rohkeasta asenteesta.

Mikä saa sinut uskaltamaan, kun pelottaa?

Kun pelottaa, koetan saada kiinni siitä, miksi pelottaa tai jännittää. Se helpottaa vähän. Sekin auttaa, että jaan pelkoni jollekin läheisistä tyypeistä, jotta saan perspektiiviä ja pelkoni asettumaan mittakaavaan.

Mua helpottaa myös ajatus siitä, että olen niin pieni osa tätä valtavan isoa universumia, että loppujen lopuksi mulla ei ole hirveästi väliä, jos en aiheuta muille harmia. Yritän parhaani, eikä sen tarvitse tarkoittaa täydellistä. Mitä sitten, että joskus epäonnistuu ja mokaa? Sellaisesta voi oppia paljon.

Minkälaisessa hetkessä olet ylittänyt itsesi ja ollut ylpeä itsestäsi? 

Kun olen uskaltanut kuunnella intuitiotani, vaikka on jännittänyt. Viimeisin sellainen on hetki, kun uskalsin jättäytyä täyspäiväiseksi markkinoinnin ja viestinnän yrittäjäksi, vaikka ajankohta keskellä epävarmaa pandemiaa oli kieltämättä pelottavakin. 

Mitä sinulle tarkoittaa ”hyvä elämä”? 

Tasapainoa. Sitä, että arki on mielekästä ja sitä, että on aikaa ja energiaa huomata kivoja asioita ympärillään. Sellaista, että mulla on aikaa läheisilleni, että elämäni ei ole pelkkää työtä ja että on aikaa lukea kirjaa iltaisin.

Minkälaisessa hetkessä olet omimmillasi?

Häärätessäni jotain. Rakastan asioihin uppoutumista ja kaikenlaista hääräilyä ja asioiden selvittämistä. Se voi olla illallisen valmistamista ystäville, astrologisen tähtikartan selvittelyä tai jonkin brändin taustoihin perehtymistä.