Skip to main content

Pilots People on julkaisusarja, jossa syvennymme inspiroivien ihmisten mielemaisemiin ja kysymme heiltä, mikä saa uskaltamaan pelosta huolimatta ja mistä hyvä elämä muodostuu.

Tänään haastatteluvuorossa on bränsuunnittelija ja luovajohtaja Johanna Souru. Johanna sai onnenpotkut edelliseltä työnantajalta, mikä sai hänet toteuttamaan unelmansa.

Mikä saa sinut uskaltamaan, kun pelottaa?

Luottamus ja myötätunto itseäni kohtaan saa minut uskaltamaan vaikka pelottaa. Olen tutustunut itseeni, omaan herkkyyteeni ja kuunnellut pelkojani riittävästi, että uskallan päästää pelon mukaan elämääni. Kun en yritä peittää pelkoa tai kieltää sitä niin silloin pelon kanssa on helpompi elää ja uskaltaa!

Kokemus on opettanut minulle, että vaikka pelkään, ei se tarkoita ettenkö selviytyisi tilanteista. Itselleni hellästi juttelu ja myötätunto rauhoittaa pelkoa. Olen myös kokenut, että kun jonkun oikein pelottavan tilanteen yli pääsee, se mahdollistaa aina jonkin suuren ahaa-elämyksen tai sen avulla voi saavuttaa jotain sellaista, josta on haaveillut. Ja voi vitsit se vasta tuntuu hyvältä, tuntuu kuin kasvaisit metrin.

Mitä sinulle tarkoittaa ”hyvä elämä”?

Hyvä elämä tarkoittaa minulle sitä, että voin elää omien arvojeni mukaisesti. Hyvässä elämässä pidän itsestäni ensisijaisesti huolta, jotta voin olla hyvä äiti, puoliso, kollega ja yrittäjä. Hyvä elämä on sitä, että arki tuntuu lomalta 🙂

Minkälaisessa hetkessä olet ylittänyt itsesi ja ollut ylpeä itsestäsi?

Olen ylittänyt itseni lukuisia kertoja, erityisesti yrittäjyyteni aikana. Olen ollut ylpeä itsestäni silloin, kun olen ylittänyt omat uskomukseni omasta kyvykkyydestäni. Olen esimerkiksi oppinut elämään herkkyyteni kanssa, ja nykyään koen sen suurena vahvuutenani. Ennen ajattelin, etten voisi työskennellä yritysjohtajien kanssa tai kasvattaa businestani, koska olen herkkä ja tunteellinen. Olen erittäin ylpeä siitä, että olen päässyt omista ”vääristyneistä” uskomuksistani. Nykyään ajattelen, että kaikki on minulle mahdollista.

Minkälaisessa hetkessä olet omimmillasi?

Olen omimmillani ihmisten kanssa, jotka haluavat päästä eteenpäin. Osaan kysyä, kannustaa ja johdattaa ihmisiä oikeaan suuntaan. Osaan aistia tunteita ja lukea tilanteita taidokkaasti. Kun esimerkiksi työssäni lähdetään kehittämään brändin strategiaa, pureudutaan syvälle yrityksen johdon ja henkilöstön tunnelmiin. Näissä tilanteissa saan ihmiset rentotumaan, avautumaan ja innostumaan omasta työstään. He tulevan kuulluksi ja näkevät yrityksen/työnsä uudessa valossa. Työni ja perhe-elämän vastapainoksi koen olevani omimmillani ollessani täysin yksin muistikirjani kanssa haaveillen =)