Kohti merkityksellistä työtä -workshop

245.00

Kaipaatko tukea uuden suunnan etsimiseen?

24.10.2020, Sofia Helsingissä – Sofiankatu 4 c, kurssin vetäjänä tietokirjailija ja puhuja Rosa Nenonen

 

Mistä tiedän, mitä haluan?

Mitkä ovat minun vahvuuteni, arvoni ja intohimoni?

Missä minä olen erityisen hyvä?

Mistä löydän rohkeuden lähteä tavoittelemaan omia unelmiani ja toteuttamaan itseäni?

 

Tiedän, että voi olla vaikeaa lähteä yksin liikkeelle. Saatat kaivata konkreettista apua, tutkittua tietoa, lempeää potkua pyllylle ja samanhenkisiä ihmisiä ympärillesi etsiessäsi uutta suuntaa elämällesi. Niin ainakin minä kaipasin.

Aluksi tuntui, etten millään löytänyt etsimääni. Alkoi vuosien yksinäinen tutkimusmatka, joka johdatti minut positiivisen psykologian tutkitun tiedon äärelle. Pikku hiljaa aloin oivaltamaan enemmän, keskustelemaan ihmisten kanssa, kasvaa ja syventyä enemmän omaksi itsekseni –  ja lopulta tiivistämään kaiken oppimani yksien kansien väliin: Merkityksellisen työn kaava – Toteuta itseäsi, muuta maailmaa (Gummerus 2020) kirja syntyi tuon matkan tuloksena auttamaan kaikkia muitakin etsiviä ja syvempää oivallusta tavoittelevia.

Kirjastani löytyy apua, tukea ja teoria merkitykselliseen elämään ja itsensä toteuttamiseen. Haluan workshopin avulla antaa jotakin vieläkin enemmän teille, jotka haluatte hyvässä seurassa syventyä itsenne ja tärkeiden teemojen äärelle.

Merkityksellisen työn kaava -workshopissa jaan kaiken oppimani suoraan sinulle. Autan sinua oivaltamaan kädestä pitäen ja tuen sinua ottaessasi askeleita kohti merkityksellistä työtä ja onnellisempaa elämää.

Merkityksellisen työn kaava -workshopin pieni ryhmäkoko (8 henkilöä) mahdollistaa tiiviin yhteyden osallistujien kesken, omien tarinoiden jakamisen, kysymykset, mietteet sekä syvällisemmän tuen ja kannustuksen – sellaisen, jota me kaikki kaipaamme. Et ole yksin edes workshopin jälkeen. Vuoden alussa kokoonnumme virtuaalisesti yhteen ja kartoitamme tilanteesi. Facebookin ryhmän kautta voit pitää yhteyttä muihin osallistujiin.

Lähteäkö mukaan?

Jos olet tyytymätön tämän hetken tilanteeseesi, mutta et oikein saa kiinni siitä, mihin suuntaan sinun tulisi lähteä tai arkailet ottaa konkreettisia askeleita kohti omannäköistä elämää.

Mitä saat?
  • Löydät omat supervoimasi: arvot, vahvuudet, intohimot ja taidot
  • Teet toimintasuunnitelman, joka johdattaa sinut merkityksellisen työn äärelle
  • Saat kattavan työvihkon, jonka avulla sinulle avautuu,mitä annettavaa sinulla on
  • Saat uutuuskirjan: Merkityksellisen työn kaava – Toteuta itseäsi, muuta maailmaa
  • Inspiroidut, löydät itsestäsi uusia puolia ja pääset osaksi tiivistä ryhmää
  • Ihana lounas ja aamukahvit kauniissa ympäristössä kuuluvat hintaan
  • Vuoden alussa virtuaalinen tapaaminen
Missä tavataan?

24.10 klo 10.00-16.00 Sofia Helsingissä, keskellä kauneinta Helsinkiä

Workshopin kaava

Rakennamme sisällön seuraavien tärkeiden askelien varaan:

1. Oma tarina

Merkityksellisen työn kaavan ensimmäinen askel on tutustua omaan tarinaan – kuka olet, miten sinusta tuli sinä. Moni kertoo itselleen tarinaa, joka ei ole totuudenmukainen. Huomaatko ajattelevasi joitain tiettyjä, toistuvia ja negatiivisia ajatuksia, jotka rajoittavat sinua elämästä sellaista elämää kuin haluaisit? Tulemalla tietoiseksi tarinastasi ja uskomuksistasi, voit muuttaa elämäsi kulkua.

2. Autenttisuus

Merkityksellisen työn kaavan toinen askel on autenttisuus – uskollisuus omalle persoonalle ulkomaailman paineissa. Tämän askeleen myötä pääset tutustumaan pintaa syvemmälle aitoon itseesi. Mitkä asiat tekevät sinut onnelliseksi ja antavat sinulle energiaa? Minkä asioiden parissa koet suurinta nautintoa ja mistä inspiroidut? Tavoitteena on uskaltaa olla rehellisesti sitä, mitä olet.

3. Toteuta itseäsi – supervoimat

Merkityksellisen kaavan kolmannessa askeleessa saat paremman käsityksen siitä, miten voit toteuttaa itseäsi supervoimiesi avulla. Sinulle tulee kirkastumaan arvosi, vahvuutesi, intohimosi ja taitosi. Merkityksellinen työ löytyy siinä yhtymäkohdassa, kun ryhdyt käyttämään supervoimiasi ja muuttamaan maailmaa.

4. Muuta maailmaa

Mitä haluaisit muuttaa maailmassa? Vastaus siihen auttaa sinua merkityksellisen työn äärelle. Merkityksellisen kaavan neljännessä askeleessa sinulle avautuu, mitä hyvää voit tehdä omalla panoksellasi. Merkityksellisyyden kokemukseen riittää se, että työlläsi on positiivinen vaikutus, oli se kuinka pieni tai suuri tahansa.

5. Oikea asenne

Merkityksellisen työn viidennessä askeleessa hiomme oikeaa asennetta. ”Ei tästä mitään tule, en minä osaa, en ole riittävän hyvä…” Tällaiset itsekriittiset ajatukset kannattaa karistaa viimeistään tässä vaiheessa. Askeleen myötä opit suhtautumaan itseesi myötätuntoisemmin. Onnistumisessa on usein kyse rohkeudesta ja sinnikkyydestä sekä siitä, ettei pelkää epäonnistumisia. Vaikeudet ovat osa omaa matkaa ja niistä voi ottaa oppia.

6. Ole rohkea

Itseään ja elämäänsä ei voi muuttaa, jos pysyy vain siinä, mikä tuntuu turvalliselta. Muutos saakin tuntua pelottavalta. Pääasia on, että ei anna pelon rajoittaa sitä, mitä haluaa elämässään tehdä. Merkityksellisen työn kaavan kuudennessa askeleessa saat viimeisen tarvittavan sysäyksen, jotta uskallat ottaa ensimmäiset askeleet kohti merkityksellistä työtä ja onnellisempaa elämää.

Nyt on aika toimia; sinulla on paljon enemmän annettavaa kuin osaat edes ajatella!

 

Kurssin ohjaaja olen minä, Rosa Nenonen. Olen tietokirjailija, puhuja ja positiiviseen psykologiaan pohjautuvan hyvän elämän akatemia Pilots Helsingin perustaja. Esikoisteokseni Merkityksellisen työn kaava – Toteuta itseäsi, muuta maailmaa (Gummerus) julkaistiin elokuussa 2020.

Pilotsin kursseilta saatua palautetta:

“Jotenkin kaikki se, mikä oli koko ajan kytenyt sisälläni uskalsi tulla ulos. Vihdoin näin selvästi sen, mitä halusin, mikä oli minulle tärkeää ja ennen kaikkea sen, minkä puolesta uskallan ottaa riskejä. Sain silmittömän paljon rohkeutta toteuttaa itseäni. Olen tehnyt elämäni aikana varmaan satoja ammatti- ja uravalinta testejä, eikä mikään ole koskaan tuottanut realistista tulosta. Pilotsin kurssi antoi mahdollisuuden pysähtyä ja neljän viikon aikana sain sellaisia vastauksia, jotka selkeyttivät sen, kuka minä olen.” – Kriselda Mustonen

“Kurssi oli han loistava ajatusten herättelijä! ”Ohjattu pohdiskelu” oli juuri se, mitä kaipasin ja jota en olisi saanut tehtyä omin avuin. MITÄ MINÄ HALUAN – liian iso kysymys mietittäväksi sellaisenaan, mutta paloitellut aihepiirit ja yksityiskohtaiset kysymykset toivat asian huomattavasti helpommin lähestyttäväksi.”

“Kurssi vastasi erittäin hyvin odotuksiin ja yllätti silti positiivisesti eli antoikin enemmän. Oikeita keskusteluja ja harjoituksia omaan elämäntilaanteeseen, jossa juuri toivun työuupumuksesta ja sen aiheuttamasta hermoromahduksesta. Kurssi antoi paljon työkaluja tulevaisuutta varten ja konkreettisia välineitä lähiviikkoja varten, joka kannustaa kohtaamaan tulevaa. Tulen suosittelemaan tätä kaikille, oli kriisiä tai ei. Koen, että tulen olemaan vahvempi ihminen näiden oppien avulla. Pilotsilla on ihana, lämmin ilmapiiri, jossa saa säilyttää anonyymiyden  ja vain imeä voimaa muilta. Tuhannet kiitokset <3.”

 

Jos haluat vielä kysyä workshopista jotain, voit lähettää minulle viestiä osoitteeseen rosa@pilotshelsinki.com, vastaan sinulle mielelläni!

Nähdään workshopissa!