8 tutkittua tapaa saavuttaa uundenvuodenlupaus

Edellisessä kirjoituksessani Ennen kuin teet uudenvuodenlupauksia – lue tämä! käsittelin sitä, miksi lupausten pitäminen on niin vaikeaa ja mitä pitää tehdä ennen kuin voi asettaa itselleen tavoitteita. Jos et vielä tiedä, mikä on merkityksellistä ja tavoittelemisen arvoista vuonna 2019 – lue ensin tuo artikkeli!

Nyt paneudumme siihen, miten voit nostaa todennäköisyyttä saavuttaa tavoitteesi, vaikka tällä hetkellä todennäköisyys olisikin erittäin heikko.  Amerikkalaistutkimuksen mukaan vain 8 % ihmisistä onnistuu uudenvuodenlupauksissaan.

Jos sinulla on jo tiedossa, mitä haluat ensi vuodelta, listasin kahdeksan tutkittua tapaa nostaa todennäköisyyttä onnistua uudenvuodenlupauksissa.

1.Aseta selkeä tavoite!

Mieti,  mitä pitää tehdä. Miksi näin pitää tehdä? Kuinka saavutan tavoitteeni ja mihin mennessä?

2. Kurota korkealle!

Yllättävintä tutkimustuloksissa on se, että saavutamme haastavat tavoitteet todennäköisemmin kuin tavoitteet, joissa vain “yritämme tehdä parhaamme”. Älä siis pelkää suuria tavoitteita!

3. Suosi positiivista muotoa!

Huonosti aseteltuja tavoitteita ovat kieltomuotoiset “älä syö sokeria” tai “älä myöhästy tapaamisista”.  Asian välttely vie huomattavasti enemmän henkistä ja fyysistä energiaa kuin sen lähestyminen: sano siis “syö terveellisesti” tai “ole ajoissa tapaamisissa”.

4. Muistuta itseäsi!

Laita hälytys puhelimeen tai liimaa työpöydälle post-it -lappu, joka muistuttaa sinua tavoitteestasi.

5. Muista merkityksellisyys!

Mieti, miksi tavoite on sinulle tärkeä. Lisäksi sinun on uskottava, että tavoite on mahdollista saavuttaa. Mielestäni kaikkein tärkein seikka on, että arvojen ja tavoitteen tulee kohdata.

6. Varaudu heikkoihin hetkiin!

Mitä tapahtuu, jos sinun onkin vaikeaa pysyä tavoitteessasi? Tee varasuunnitelma!

7. Mittaa tavoitteesi!

Mieti, milloin olet saavuttanut tavoitteesi. Mihin mennessä sinun pitää tavoittaa se?

8. Palkitse itseäsi!

Jaa tavoite pienempiin osiin ja juhli niitä!

Lopuksi toivotan sinulle nostattavaa uutta vuotta 2019 muistuttamalla sinua:

“Yes, you fucking can do it!”

TESTI: ROSA NENONEN

KUVA: WilHELM ÖHMAN