Pilots Helsinki sai alkunsa oivalluksesta, että emme ole ajatustemme kanssa usein yksin on hyvin mahdollista, että joku toinen kokee tälläkin hetkellä samoin kuin sinä.

Ja jos kerran on olemassa tutkittua tietoa sekä mielemme meille asettamista rajoitteista ja toisaalta keinoista ylittää ne, miksi emme jakaisi niitä?

Vuonna 2012 Rosa Nenonen koki hetken, kun ei tiennyt, minne elämällään suunnata. Lukion jälkeen vain välivuodeksi ajateltu työ oli kuljettanut ulkomaille ja muuttunut viidentoista vuoden määrätietoiseksi uraksi. Enää se ei kuitenkaan tuonut täyttymystä. Oli lähdettävä ravistelemaan omia käsityksiään: mikä tuo elämään mielekkyyden ja merkityksen?

Suunnanmuutos vei Rosan opiskelemaan positiivista psykologiaa New Yorkiin. Tieteenalan voimavarakeskeisellä ja ihmisen hyvinvointia korostava otteella oli perustavanlaatuinen vaikutus.

– Positiivisen psykologian opintojen myötä ajatteluni muuttui täysin. Minulle alkoi avautua se, mitä me ihmiset tarvitsemme voidaksemme hyvin. Aloin nähdä itseni ja koko elämäni ihan eri valossa. Löysin uusia puolia ja vahvuuksia, joita en tiennyt itsessäni edes olevan. Tuli tunne, etten ollut ainoa, joka

rajoittaa itseään ja elää pienempää elämää kuin mikä olisi mahdollista. Halusin jakaa näitä oivalluksia myös muille.

Tästä syntyi kipinä Pilots Helsingille, hyvän elämän akatemialle.

Pilots Helsingin tarkoitus on kannustaa rohkeisiin kasvun askeleisiin ja itsensä toteuttamiseen. Meille on tärkeää valaa uskallusta uuteen ja auttaa näkemään kaikissa meissä elävä rajaton potentiaali.

Meillä jokaisella on paljon enemmän annettavaa kuin uskommekaan.

We know you can fly.

Rosa kirjoittaa, puhuu ja kouluttaa

 

Rosa Nenonen on loputtoman kiinnostunut uusista tulokulmista hyvään elämään. Rosa puhuu erilaisissa tilaisuuksissa ja tapahtumissa, kouluttaa yritysten henkilöstöä, kirjoittaa sekä järjestää työpajoja Pilots Helsingin puitteissa. Rosan esikoisteos Merkityksellisen työn kaava – Toteuta itseäsi, muuta maailmaa (Gummerus), julkaistiin viime syksynä.

Rosa yhdistää ainutlaatuisella tavalla modernin tutkitun tiedon omiin oivalluksiinsa hyvästä elämästä. Rosa saa usein palautetta kuulijoiltaan, että hänen intohimonsa aihetta kohtaan on tarttuvaa:

”Parasta on se, millaista inspiraatiota annat omalla esimerkilläsi! Olet kävelevä esimerkki siitä, mihin rohkeudella voi päästä.”

“Intohimosi aihetta kohtaan paistaa kauas ja luo uskoa meihin muihinkin.”

”Puhujana olet ilmiömäinen ja ihanan inhimillinen.”

Rosa syttyy puhuessaan ja kirjoittaessaan muun muassa seuraavista teemoista: Merkityksellinen työ, onnellisuus, autenttisuus – uskallus olla oma itsensä sekä oikean asenteen merkitys.

Ota yhteyttä rosa@pilotshelsinki.com, jos haluat tehdä Rosan kanssa yhteistyötä.