Skip to main content

Pilots People -sarjassa nostamme esiin meitä innoittavia persoonia, jotka elävät rohkeasti ja autenttisesti itsensä näköistä elämää. Tänään esittelemme Heli Thorenin.

Helillä on sydän paikallaan ja sana hallussa. Heli on keksinyt sloganimme ‘Pilots – We know you can fly’ ja hän on Moon Shooters viestintätoimiston perustaja.

Mikä saa sinut uskaltamaan, kun pelottaa?

Pelko on ollut omassa elämässäni aika suuressa roolissa ja myös rajoittava tekijä. Itselläni se kietoutuu siihen, että uskallan olla aidosti oma itseni ja tiedän riittäväni sellaisena. Aiemmin mietin enemmän, mitä muut ajattelevat jos en onnistu tai omassa mielessäni pienensin tekemisiäni ja saavutuksiani. Olen itse itselleni aika armoton ja minulla oli tapana ajatella, että niin ovat varmasti muutkin. Olen tehnyt paljon töitä sen kanssa, että riitän itselleni ja että ihan sydänjuuriani myöten tiedän olevani arvokas ja ihana. Kun sen tunteen on vahvemmin saavuttanut, syntyy sisäinen turvallisuus, josta käsin uskallan paljon enemmän. Itselläni on tunne, että nyt uskallan enemmän kuin koskaan.

Paras käytönnön neuvo, joka on auttanut itseäni vaikkapa yrityksiäni perustaessa pelon kanssa on se, että teen silti vaikka pelottaa. Aloitan tekemällä ensimmäisen, mahdollisen asian ja jatkan siitä eteenpäin. Teen pelosta huolimatta – tunnen ja huomioin tunteen, mutta teen silti murtautumalla pelon läpi. 

Minkälaisessa hetkessä olet ylittänyt itsesi ja ollut ylpeä itsestäsi?

Perustin aikanaan yhtiökumppanini kanssa kirjakustantamo Cozy Publishingin, josta olen edelleen ylpeä. Vuosi sitten perustin viestintätoimisto Moon Shootersin, joka oli itselleni suuri loikka, sillä uskalsin yksin. Tunnen ylpeyttä, että onnistuin ensimmäisestä kuukaudesta lähtien maksamaan itselleni palkkaa, ja yritys on jatkanut kasvuaan sekä löytänyt omaa paikkaansa bränditoimistojen kentässä. Olen ylpeä, että uskalsin toteuttaa pitkäaikaisen haaveeni ja luotin kykyihini, vaikka pelottikin. 

Kaikkein eniten olen kuitenkin ylpeä siitä, miten ihanan perheyhteisön olemme yhdessä lasteni Elielin ja Edithin kanssa onnistuneet luomaan. Aiemmin ajattelin, että ilman kumppania se ei onnistuisi. Olemme kolmisin huikea ja onnellinen tiimi. 

Mitä sinulle tarkoittaa ”hyvä elämä”?

Minulle hyvä elämä tarkoittaa itseni kokoista elämää. Omat rajoittavat ajatukset voivat huijata meidät tyytymään mitä tulee vaikkapa uraan tai parisuhteeseen. Itselle merkityksellisten asioiden tavoittelu ja saavuttaminen auttavat elämään hyvää elämää. Pyrin joka ikinen päivä muistamaan, että kenellekään meistä ei ole huomista luvattu. Se työntää itseäni elämään täysillä omannäköistä elämää, tavoittelemaan haaveita, rakastamaan läheisiä täysillä ja konkreettisesti käyttää aikaa tehdäkseen itselle tärkeitä ja onnea tuovia asioita. Täydestä sydämestä eletty elämä on hyvää elämää. 

Minkälaisessa hetkessä olet omimmillasi?

Kirjoittaminen on iso osa työtäni ja nautin siitä hurjasti. Rakastan myös viettää aikaa perheeni kanssa, johon luen myös läheiset ystäväni. Aito yhteys toisiin ihmisiin lisää onnea elämääni merkittävästi ja siinä yhteydessä tunnen olevani omimmillani. Ei se, miltä elämä näyttää, vaan se, kuinka syvällä se tuntuu. 

Rakastan myös kasvamista ja mieleni haastamista, niinpä luen mielelläni ja puhun pitkiä puheluita samoista aiheista kiinnostuneiden ystävien kanssa. Elämästä ja itsestä lisää oivaltaminen on parasta elämää!